January 10, 2022

Dobro se obnesejo tudi viličarji rabljeni

Razumljivo je, da želimo pri delu s težkimi bremeni uporabljati zmogljivo in zanesljivo opremo, pri kateri res ne bomo sklepali kompromisov. A hkrati je ta oprema seveda tudi precej draga in hitro začnemo iskati kakšne bližnjice, ki nam omogočajo nekaj prihranka, ne da bi ogrozili končno izkušnjo pri uporabi teh naprav. Včasih najdemo dobre rešitve, če znamo priti do pravega kompromisa. Tudi kritična oprema za zahtevno delo nam to omogoča, tako so lahko recimo viličarji rabljeni, pa bodo vseeno zelo prepričljivi, predvsem pa veliko cenejši od novih.

Morda bi si mislili, da z nakupom rabljene opreme na tem področju sprejemamo velika tveganja, a v resnici so te naprave načeloma zelo dobro pripravljene na velike obremenitve in povsem zanesljivo opravljajo svoje delo tudi v primeru, da so že imele kakšnega lastnika. Seveda moramo biti pri izbiri in nakupu nekoliko bolj pozorni na stanje vozila, vsekakor so lahko viličarji rabljeni do te mere, da jih ne bomo mogli več uporabljati za povsem varno in brezskrbno delo. A tu imamo na voljo določene rešitve, ki jih bomo s pridom izkoristili.

Kateri viličarji rabljeni so najbolj zanesljivi?

Predvsem je pomembno to, da rabljene viličarje kupujemo pri zaupanja vrednih trgovcih. Tako smo lahko prepričani, da bomo dobili dobro ponudbo, viličarji pa bodo imeli navedene vse relevantne podatke. To je izredno pomembno, saj imamo pri nakupu tovrstne opreme običajno v mislih specifične kriterije, ki ne dopuščajo kompromisov. Na navedene podatke se moramo zanesti, zato pride v poštev le ponudba zaupanja vrednih prodajalcev.

Pri cenejših modelih viličarji rabljeni izstopajo z izredno nizkimi stroški

Tako so lahko viličarji rabljeni in hkrati zelo dobro pripravljeni na delo pri novem lastniku. To potrjujejo podatki, ki jih dobimo pri trgovcu. Celotna izkušnja pravzaprav ni kaj dosti drugačna kot pri nakupu novega viličarja, tudi v tem primeru se bomo namreč orientirali po specifičnih lastnostih vozil, ki nas zanimajo. Prepričamo se le, da viličar ni pretirano obrabljen, poškodovan ali zelo star, a načeloma lahko računamo, da bodo imeli uveljavljeni trgovci z rabljeno opremo v ponudbi le spodobne rabljene viličarje. Po teh izdelkih je tudi največ povpraševanja, zato bomo gotovo dobili odlično ponudbo, če viličarje iščemo pri pravem trgovcu.

Nato pa moramo znati izbirati tudi med posameznimi modeli, ki so na voljo. To je povsem odvisno od specifičnih zahtev, ki jih imamo pri delu. Vsak uporabnik se sooča z različnimi nalogami, tem pa mora biti prilagojena tudi oprema. Tudi če imamo na voljo zelo širok nabor različnih naprav, nam to ne bo prav nič pomagalo, če potrebujemo viličar s točno določenimi lastnostmi. Tu so sicer lahko dobrodošli prav viličarji rabljeni, saj dobimo te pogosto v nekoliko bolj razgibani ponudbi in lahko odgovorimo tudi na specifične zahteve posameznih delovnih mest.

Kakšni viličarji rabljeni so v ponudbi?

Vsak kupec ima svoje kriterije pri iskanju rabljenih viličarjev. Nekatere prioritete so vedno iste, recimo to, da je bil opravljen servis viličarja in je naprava dobro pregledana. Pričakujemo brezhibno delovanje, tudi če je viličar rabljen. To je prioriteta, pri kateri ne moremo sklepati kompromisov. Prav tako pa se osredotočimo na kritične funkcionalnosti, ki so potrebne za uspešno opravljanje dela v okolju, kjer bomo napravo uporabljali.

Tako je zelo dobrodošlo, da so viličarji rabljeni na voljo v pestri ponudbi. Našli bomo širok nabor različnih naprav. Kar veliko je ponudbe med manjšimi in lažjimi viličarji, to so lahko tudi ročni paletni vozički in drugi okretni paletni viličarji. Nizkodvižne naprave so zelo poceni, sploh v ponudbi rabljenih naprav – včasih lahko dobimo dobro opremo že za kakšnih sto ali dvesto evrov, odvisno seveda od tega, s kakšnim tovorom delamo. Za kakšna večja bremena ta ponudba seveda ne pride v poštev, imamo pa na voljo druge opcije, zmogljivejše viličarje, ki so nekoliko dražji. Ravno pri dražjih napravah se izkaže, da so viličarji rabljeni tudi cenejši oziroma je prihranek v primerjavi z novimi viličarji še bolj občuten. Tu se moramo sicer tudi bolje prepričati, da gre za res dobro ohranjene in brezhibno delujoče naprave.

Viličarji rabljeni zahtevajo prednakupni pregled

Ker gre za opremo, ki bo opravljala zahtevno delo, si ne moremo privoščiti nakupa mačka v žaklju. Vnaprej se moramo prepričati, da so viličarji rabljeni tudi dobro pripravljeni na nadaljnjo uporabo. Nič ni narobe, če je viličar že bil rabljen, le da ni obrabljen in poškodovan. Običajno to zagotavljajo trgovci, ki delujejo kot posredniki pri trženju rabljene opreme te vrste. To so podjetja, ki opravijo tudi servis viličarja, hkrati lahko na istem mestu opravimo prednakupni pregled in se prepričamo, da izbrane naprave res povsem ustrezajo našim kriterijem pri nakupu opreme za skladišče ali gradbišče

.Viličarji rabljeni zahtevajo nekaj več pozornosti ob nakupu

Tako bomo res zadovoljni z opremo, ki jo bomo kupili. Kaj lahko se izkaže, da se tudi viličarji rabljeni odlično znajdejo na terenu in zagotavljajo dolga leta brezskrbne uporabe. Za tak učinek se vsekakor splača vložiti nekaj več časa in truda v izbiro viličarja na trgu rabljene opreme, pa tudi v pregled, servis in vzdrževanje te naprave.

Pogoji poslovanjaKontakt