April 1, 2022

Izberite vrtljiva vrata za vaš vhod

Vhodna vrata opravljajo več zelo pomembnih nalog, na katere pa ne pomislimo vedno. Zato se včasih odločamo za vrata, ki so precej osnovna, računamo preprosto na to, da bodo dobro opravljala svojo osnovno funkcijo. 

Res je, da lahko dobimo zelo enostavna in poceni vrata, ki nam omogočajo neovirano prehajanje med prostori, a za odlično izkušnjo je pametno vrata izbrati bolj skrbno. Odločimo se lahko za vrtljiva vrata ali kakšna druga vrata na posebnih mehanizmih, sploh če opremljamo poslovne prostore ali kakšne druge objekte, kjer sprejemamo svoje stranke in druge pomembne obiskovalce.

Najbolje se obnesejo avtomatska vrata, tu nam pogon za drsna vrata in za druge variante takšnih vrat ponuja izjemno prilagodljivost. Sploh z vrtljivimi vrati lahko naredimo odličen vtis, električni pogon skrbi za brezhibno delovanje in odlično izkušnjo vsakega uporabnika. 

Prav tako je pogon za drsna vrata precej fleksibilen in se lahko priredi za različne potrebe – ne le za sprejemanje obiskovalcev, temveč tudi za uporabo v delovnih prostorih, za varovanje, navsezadnje tudi za domače stanovanje.

Kako deluje pogon za drsna vrata?

Če se odločimo za drsna ali vrtljiva vrata, bomo želeli uporabljati napreden mehanizem za odpiranje in zapiranje vrat. To je lahko pogonski mehanizem Assa Abloy, ki omogoča uporabo raznovrstnih avtomatskih vrat. 

V tem primeru nam pogon za drsna vrata omogoča učinkovito uporabo vrat v vsakem okolju in za vse mogoče namene.

pogon-za-vrata-pogonski-mehanizem-assa-abloy

V osnovi pogon za drsna vrata skrbi za pomikanje vratnih kril po drsnih vodilih, pogon za vrtljiva vrata pa rotira vrata okoli središčne osi. A dejansko bo za lastnika tak pogon še veliko bolj pomemben, saj omogoča upravljanje delovanja vrat. 

Nastavimo lahko različne možnosti delovanja, vrata upravljamo tudi na daljavo ali pa jih dopolnimo z drugo opremo, recimo za identifikacijo ali preverjanje pooblastil. Tako nam pogon za drsna vrata oziroma za vrtljiva vrata ponuja neštete možnosti, ki jih odlično izkoristimo v vsakem okolju.

Vrtljiva vrata imajo nekatere posebne prednosti

Med avtomatskimi vrati so najbrž najbolj značilna drsna vrata, ki jih srečujemo na praktično vsakem koraku. A tudi vrtljiva vrata so dokaj pogosta, še posebej tam, kjer želimo z dovršenimi vhodnimi vrati narediti odličen končni vtis. Takšna vrata imajo več posebnih prednosti, če jih seveda znamo dobro izkoristiti.

Vrtljiva vrata še dopolnjujejo prednosti drsnih vrat, sploh v avtomatski izvedbi. Predvsem naslavljajo eno izmed večjih pomanjkljivosti drsnih vrat, to je velika energetska potratnost kar se tiče uhajanja toplote. 

Avtomatska drsna vrata povzročajo toplotne izgube, če imamo veliko obiskovalcev so stalno odprta, pogosto se tudi odpirajo, če senzor sprožijo mimoidoči, ki sploh ne nameravajo vstopiti v prostor. Vrtljiva vrata teh težav nimajo, saj ohranjajo prostor vedno zaprt. Tudi če so stalno v uporabi in skrbijo za nemoten prehod večjih množic ljudi, to ne bo povzročilo uhajanja toplote. 

V ogrevanih ali klimatiziranih prostorih je to odločilna prednost, ki pripomore k vzdrževanju prijetnega ambienta, predvsem pa drastično znižuje stroške.

Nadalje imajo vrtljiva vrata še druge posebne prednosti. Recimo to, da so že na prvi pogled zelo impresivna, dobro poskrbijo za odličen prvi vtis, kar je lahko zelo pomembno. 

Takšna vrata se pogosto uporabljajo za kakšne stavbe, v katerih želimo sprejemati pomembne goste, značilna so tudi za hotele. Povsod, kjer želimo že z dobro urejenim vhodom sporočiti, da gre za gostoljubne in luksuzne prostore, bomo uporabili takšna vrata.

Če gre za avtomatska vrata, lahko pričakujemo še nekaj dodatnih prednosti. Ni nujno, da vrtljiva vrata poganja električni pogon, lahko jih odpiramo tudi ročno. 

A z avtomatskimi mehanizmi zagotovimo brezhibno delovanje takšnih vrat, omogočamo nemoten prehod večjega števila ljudi, predvsem pa naredimo odličen učinek – vrata delujejo neslišno in elegantno. Za tak učinek se splača izbrati kvalitetna vrtljiva vrata z zanesljivim mehanizmom.

Pogoji poslovanjaKontakt