April 1, 2022

S kvalitetnimi zobnimi aparati do brezhibnega zobovja

Čeprav so zobje sestavljeni iz vzdržljivih tkiv, ki so še trša od kosti, so hkrati tudi precej obremenjeni in hitro se obrabijo. Pojavijo se ranljivosti, zobje postanejo bolj občutljivi in hitro lahko pride do večjih težav. 

Poleg tega pa se srečujemo tudi z drugimi problemi, recimo z nepravilno rastjo zob, sploh pri otrocih, ki jim izraščajo stalni zobje. Zato poznamo široko paleto različnih rešitev, ki nam jih ponujajo zobozdravniki in ortodonti. Če to ponudbo izkoristimo, bomo prišli do brezhibnega zobovja.

Pri ortodontih najdemo celo vrsto rešitev za preureditev položaja zob. Zelo atraktivna možnost je nevidni zobni aparat Invisalign, ki se uvršča med naprednejše izdelke za ta namen. Poslužujemo pa se tudi drugih aparatov, ki nam ponujajo odličen končni rezultat, ne glede na to, kakšno je začetno stanje zobovja v ustni votlini.

Zakaj se radi odločamo za nevidni zobni aparat Invisalign?

Izbira zobnega aparata naj bi bila podrejena potrebam posameznega pacienta in želenemu končnemu rezultatu. A v praksi se odločamo na podlagi mnogih dejavnikov, saj gre za pomembno odločitev z daljnosežnimi posledicami. 

Nenazadnje zobni aparat močno vpliva tudi na naš vsakdan. Ravno tu ima nevidni zobni aparat Invisalign mnoge prednosti. Predvsem ima Invisalign prednosti za tiste, ki želijo diskretno poravnati svoje zobe, ne da bi aparat močno motil ključne funkcije zob in ustne votline.

nevidni zobni aparat invisalign

Za nevidni zobni aparat Invisalign se odločajo tisti, ki želijo priti do brezhibnega zobovja brez velikih in zahtevnih posegov ali motečega zobnega aparata. Invisalign nam ponuja odlično rešitev, ki vključuje tretma s snemnim zobnim aparatom, večino dela opravimo kar sami doma. 

Končni učinek je pogosto naravnost navdušujoč, ne da bi morali v vmesnem času veliko žrtvovati. V praksi je nevidni zobni aparat Invisalign neopazen in nemoteč, tako da ga bomo brez težav redno nosili in hitro prišli do želenih rezultatov.

Izberemo lahko tudi drug snemni ali fiksni zobni aparat

Na voljo so različne vrste zobnih aparatov. Odločamo se za tiste, ki najbolje odgovarjajo našim zahtevam. Kaj lahko se izkaže, da bo bolje izbrati fiksni zobni aparat, sploh v bolj zahtevnih primerih.

Invisalign ima določene prednosti, a tudi nekatere pomanjkljivosti. Recimo to, da je primeren predvsem za manjše prilagoditve, težje pa pripravimo nevidne opornice za večje premike v ustni votlini. Za zahtevnejše in bolj dolgotrajno popravilo položaja zob, bomo potrebovali fiksni zobni aparat, ki svoje delo zanesljivo opravi. 

Že res, da bo za to potreben določen kompromis, predvsem na področju izkušnje ob uporabi, a na koncu lahko pričakujemo zelo dober učinek, ki ga Invisalign ne bi mogel zagotoviti.

Še ena prednost pa je v tem, da je običajen fiksni zobni aparat pogosto precej cenejši. Invisalign se uvršča med nadstandardne izdelke, temu primerna je tudi cena. Tudi ostali zobni aparati imajo svojo ceno, na spletu lahko preverimo podrobnosti o ponudbi in primerjamo različne rešitve. A pričakujemo lahko, da bomo dobili ugodnejšo ponudbo, ne da bi se morali odreči odličnemu učinku, ki ga imajo takšni dentalni izdelki.

Fiksni zobni aparat pri pravem ortodontu

Zelo pomembno je, da se odločimo za pravega ortodonta. Že s tega vidika, da lahko v uglednih dentalnih centrih najdemo širšo ponudbo in pobrskamo po različnih možnostih za popravilo zob. 

Na področju zobnih aparatov je še kako dobrodošlo imeti več možnosti, da se lahko pripravi prava rešitev glede na naše potrebe. Ni nujno, da bomo povsod dobili Invisalign in podobne rešitve, morda bo na voljo le osnovni fiksni zobni aparat.

A upoštevati moramo še mnoge druge faktorje, ki odločajo o izkušnji pacienta. Najdemo ortodonta, ki ima kratke čakalne dobe, učinkovito naročanje in obravnavo pacientov ter nasploh poskrbi za to, da se v celotnem procesu zdravljenja dobro počutimo. Z dobrim zobozdravnikom bomo lažje skrbeli za svoje zobe ter vzdrževali zdravje in higieno ustne votline.

Zobozdravnik naslovi težave, ki jih prinaša paradontoza

Najbolj pozorni moramo biti na težave, s katerimi se pogosto srečujemo. Zobni aparati nam omogočajo preureditev položaja zob in lahko odpravijo praktično vsako nepravilnost, ki je vezana na izraščanje zob. 

Nimamo pa teh možnosti za odpravljanje posledic poškodb in bolezni, v tem primeru pridejo v poštev druge rešitve. Pravzaprav je najbolje, da ta tveganja naslovimo že s preventivo.

Med najbolj pogostimi boleznimi zob je paradontoza, s katero se prej ali slej sreča praktično vsak. Ravno zato je pogosto ne jemljemo dovolj resno, poleg tega ima v začetni fazi precej blage simptome. Gre za vnetje obzobnih tkiv, kar prepoznamo po krvavenju, občutljivosti zob, kasneje tudi majanju in naposled izpadanju. 

A sprva paradontoza pogosto ni dovolj problematična, da bi bili nanjo zares pozorni in se odločili za obisk pri zobozdravniku. Tisti, ki so dovolj skrbni pri negi svojih zob, bodo prepoznali prve znake in pravočasno ukrepali. 

paradontoza dentalna akademija

Že s preventivo veliko dosežemo, pazimo na zdravo prehrano in redno umivanje zob. Z rednimi obiski pri zobozdravniku še zmanjšamo tveganje, da bi se razvila hujša paradontoza. V začetni fazi je možno bolezen odpraviti z učinkovitimi in neinvazivnimi posegi, pogosto se opravlja lasersko zdravljenje. Če paradontoza napreduje, pa bo lahko prišlo do izpadanja zob in stopnjevanja bolezni, kar je lahko velika grožnja tudi za splošno zdravje.

V boju proti paradontozi zobozdravniki opravljajo različne storitve. Dentalna akademija ponuja različne vrste zdravljenja glede na stopnjo bolezni, seveda je možno nasloviti tudi posledice. 

Pravzaprav imamo določene opcije celo v primeru, da nam zaradi paradontoze ali drugih vplivov posamezni zobje izpadejo. Spet se izkaže, da je pametno imeti dobrega zobozdravnika, ki lahko pripravi prave rešitve ne glede na to, s kakšnimi težavami se pri negi zob pravzaprav ukvarjamo.

Pogoji poslovanjaKontakt